Всеукраїнський фестиваль мистецтв «Військові обереги від Святого Миколая»

Запрошуємо взяти участь у Всеукраїнському фестивалі мистецтв
«Військові обереги від Святого Миколая»
1. Загальні положення
1.1. Всеукраїнський фестиваль «Військові обереги від Святого Миколая»(дистанційний формат) (далі – Фестиваль) проводиться з метою вихованняпатріотів, громадян правової, демократичної держави.1.2. Метою заходу є сприяння духовно-моральному та естетичномувихованню підростаючого покоління. Завданням є формування національно -патріотичного світогляду дітей та молоді.1.3. Завдання Фестивалю:надання моральної підтримки військовослужбовцям;патріотичне виховання дітей та молоді засобами українського мистецтва;зміцнення любові до Батьківщини, рідної мови, національної культури тародинних ціностей;виявлення, розвиток і підтримка здібних, обдарованих і талановитих дітей.1.4. Загальне керівництво підготовкою та проведеннямФестивалю здійснює Український державний центр позашкільноїосвіти Міністерства освіти і науки України.2. Організатори
2.1. Організаторами Фестивалю є Український державний центрпозашкільної освіти Міністерства освіти і науки України.3. Учасники заходу
3.1. До участі у заході запрошуються вихованці (учні) закладівпозашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) тавищої освіти України віком від 6 до 18 років (включно).4. Терміни проведення заходуЗахід проводиться з 1 по 20 грудня 2022 року.5. Умови проведення заходу
5.1. Десятий місяць триває повномасштабна війна проти України.Десятий місяць продовжуються обстріли ракетами і шахедами, бомбами існарядами, мінами і кулями, намагаючись зламати волю українського народу.Але українські діти, навіть в таких умовах, готуються до свята Миколая!
Вихованці гуртка «Ключі до розкриття талантів» разом із керівникомСвітланою Кузьменко, розпочали сумісний процес створення вишиваногооберегу і запрошують долучатись всіх бажаючих.Цього року наші діти, разом із дорослими, вирішили зробити для нашихзахисників особливі Військові обереги до Дня Святого Миколая.Звичайно, що створення таких оберегів потребує особливих ресурсів і часу.Головне, щоб всі, хто вирішить долучитися до нашого сумісного процесустворення оберегів, обов’язково знаходились в безпеці!Отже, що ж саме ми плануємо зробити:1) Оберіг — Вишиванка – сорочка для захисника чи захисниці;2) Оберіг – рушник;3) Оберіг – на зап’ястя (браслет, або манжет).Український державний центр позашкільної освіти оголошує Всеукраїнськийфлешмоб «Військові обереги Святого Миколая», який відбудеться в рамкахВсеукраїнського фестивалю мистецтв «Військові обереги від СвятогоМиколая» (дистанційний формат).
Для участі потрібно кілька кроків:
Крок 1: З’ясуйте, які ресурси є у Вас в наявності для створення оберегу(тканини, нитки, голки, свічки) і визначтесь, який саме Ви будете виготовляти –сорочку вишиванку, рушник або браслет.
Крок 2: Підберіть вишивані символи та елементи для Вашого оберегу танамалюйте ескіз Вашого оберегу на аркуші А4, щоб перевіряти процес під часвиготовлення.
Крок 3: Готовий оберіг сфотографуйте і розмістіть у себе на сторінці всоцмережі та на сторінці Вашого закладу позашкільної освіти або гуртка зхештегом #оберегисвятогомиколая
Крок 4: Надішліть одну світлину Вашого оберегу на адресу
[email protected]
до 20 грудня 2022 року.

А коли Ви будете писати свій особистий лист до святого Миколая, не забудьтепро найзаповітніше бажання всіх справжніх українців – ПЕРЕМОГИ!Най святий Миколай нам допомагає!Слава Україні!
5.2. Звертаємо вашу увагу, що для організації та проведення заходуучасники та організатори зобов’язані дотримуватися вимог Постанови КабінетуМіністрів України від 09.12.2020 року № 1236 «Про встановлення карантину тазапровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобіганняпоширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.5.3. Організатори мають право використовувати надіслані на західматеріали для розміщення на своїх сайтах, бордах у ЗМІ та інше.
6. Нагородження учасників
Учасники заходу нагороджуються дипломами Українського державногоцентру позашкільної освіти.