ЗАПРОШУЄМО ДОЛУЧИТИСЬ ДО РАДІОДИКТАНТУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ 🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Білоцерківський інститут неперервної професійної освіти ДЗВО “УМО” НАПН України запрощує всіх охочих долучитися до Радіодиктанту національної єдності-2022, який відбудеться у День української писемності та мови – 9 листопада.
Авторкою цьогорічного тексту є українська письменниця і режисерка, членкиня Українського ПЕНу Ірина Цілик, а читатиме його народна артистка, Герой України Ада Роговцева.Написання Радіодиктанту-2022 адаптовано до умов воєнного часу. Також у різних країнах світу будуть облаштовані студії для написання диктанту для вимушених переселенців та українців, які живуть за кордоном.
У День української писемності та мови до найбільшого україномовного флешмобу традиційно приєднаються мільйони українців по всьому світу. Радіодиктант звучатиме по всій країні на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура. Водночас флешмоб укотре вийде за межі суто радіоформату: він наживо транслюватиметься на телеканалах та діджитал-платформах Суспільного Мовлення.
Мета радіодиктанту полягає в тому, щоб об’єднати людей навколо України в усьому світі, а не перевіряти грамотність учасників всеукраїнського флешмобу. Українців закликають спробувати свої сили та долучитися до флешмобу на підтримку України. Для цього Суспільне мовлення запропонувало усі можливі формати для участі в Радіодиктанті: трансляції на радіо, телеканалі та диджитал-платформах.
Для того, щоб написати Радіодиктант національної єдності-2022 9 листопада об 11:00 за київським часом, потрібно увімкнути ту платформу, яка є для зручною:
 Українське Радіо або Радіо Культура; телеканал Суспільне Культура; диджитал-платформи Суспільного: фейсбук-сторінку Суспільного та ютуб-канали Українського Радіо та Суспільне Новини; додатки suspilne.radio або Дія.
10 листопада буде оприлюднено текст диктанту, тому якщо ви хочете, щоб ваш диктант перевірили фахівці, ви можете: Надіслати паперового листа за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада. Сфотографувати/відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 10 листопада на адресу [email protected] або через електронну форму для отримання робіт. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада.
Організатори заходу уточнили, що будуть вдячні, якщо учасники зроблять фото та відео того, як пишуть диктант чи готуються до нього та опублікують у соціальних мережах із гештегом #радіодиктант2022.
#радіодиктант2022БІНПО запрошує долучитися до найбільшого україномовного флешмобу за посиланням:

https://meet.google.com/mzj-mykp-tya