Чарівна лабораторія води

Що без рук і без ніг цілий світ пройде? Що шумить без вітру? В чому дірки не зробиш? Здогадалися? Так, мова йтиме про воду. Вона така звичайна, бо завжди поруч з нами. У крані та річці,у пляшці та калюжі, навіть у наших сльозах. І водночас вона така дивовижна.

Вода є справжнісіньким скарбом. Її називають колискою життя на Землі, бо саме у воді зародилися перші живі організми. А ще з нею можуть відбуватися різноманітні чарівні перетворення.

Так, 22 березня за планом проведення предметних STEM — заходів у Миколаївському ліцеї №55 вчитель вищої категорії Федоренко А.І. разом з дослідниками 3 – в класу відкрили «Чарівну лабораторію води».

22 березня світова спільнота відзначає Всесвітній день води. Цьогоріч День води проходить під гаслом «Вода для миру!» Проблема з водою залишається актуальною для нашого міста. Здобувачі освіти проводили різноманітні досліди щодо очищення цієї чарівної рідини, досліджували її властивості , поглибили знання про воду , формували дбайливе ставлення до неї. Адже забруднена вода губить більше людей, ніж війни та всі інші форми насильства разом узяті. Молодші школярі сьогодні зробили такі прості, але великі відкриття!