ВІДКРИТТЯ ЦИФРОВОГО ОСВІТНЬОГО ЦЕНТРУ

У четвер, 1 червня, в Миколаєві відбулося відкриття п'яти Цифрових освітніх центрів. Про це повідомляє кореспондент «Новин-N», який побував в одному з таких центрів, обладнаному на базі ліцею № 55.

На відкритті були присутні співзасновниця благодійного фонду savED та ексміністр освіти і науки Ганна Новосад, міський голова Олександр Сєнкевич, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, директор ліцею Дмитро Васильков. Було озвучено, що цифрові освітні центри відкрили у п'яти закладах: ліцеї № 55, ліцеї № 28, ліцеї № 34, економічному ліцеї № 1 та у класичному ліцеї. Це стало можливим завдяки благодійному фонду savED за підтримки Plan International.

Такі центри створені для допомоги у відновленні доступу до освіти у громадах, які постраждали від війни. Це затишні, повністю відремонтовані освітні простори, обладнані сучасними зручними меблями, ноутбуками, планшетами, проєктором, дидактичними матеріалами. Також тут є мінібібліотека та набір настільних ігор для дозвілля.

Міський голова Олександр Сєнкевич подякував фонду savED за допомогу у запуску освітнього процесу в місті Миколаєві, а Ганна Новосад додала, що за літо в Миколаєві в планах відкрити ще мінімум три такі центри.