Вернісаж Софії Кіцак

Добігає кінця вересень...на вулиці вранці на нас дихає своїм прохолодним подихом осінь, але так хочеться, щоб подовше за вікном залишалось літепло. На жаль, це не залежить від нас: природа живе своїм життям. Але ми у змозі самі створити приємний та теплий настрій собі та оточуючим.

Саме це і вдалося зробити учениці 5-Г класу Софії Кіцак, яка виявилася володаркою чарівного пензля та яскравих фарб. Заходячи до школи цього тижня, кожен відчув тепло, натхнення, радість від робіт цієї маленької художниці, які презентовані у холі МГ 4. Кожен, хто заходить до гімназії, може поринути в красу представлених робіт і замислитись над окремими з них.

Гурток « Юний кореспондент» ( керівник Гуляєва О.С.)

Оприлюднено в news

GoCamp 2020

 

З 28 вересня по 16 жовтня 2020 року учні 8 та 10 класів МГ№4 беруть участь у міжнародній програмі “GoCamp AfterSchool online”, яка є найбільшою освітньою волонтерською програмою в Східній Європі, в котрій волонтери з усієї планети навчають школярів іноземним мовам та відкривають світ для дітей з різних куточків України.
Учитель англійської мови – Плешивцева Л.М. — ментор програми — працює  разом із чудовим волонтером з Єгипту –Махмудом Елкхатебом.

У нашій гімназії традиційно 5 років поспіль влітку та восені  працює  мовний табір і майже щороку до нас приїжджають волонтери з англомовних країн. Тож традиції продовжуються! Дуже вдячні за таку можливість всій команді “GoCamp”! Ви неймовірні!

GoCamp AfterSchool online— це справжній табір, в якому діти можуть спілкуватися англійською з однолітками та взяти участь зі свого гаджету в себе вдома!

Гурток «Юний кореспондент»( керівник Плешивцева Л.М.)

Оприлюднено в news

Від творчого вчителя до творчого учня

Творчий учень починається з творчого вчителя. Відомо, що тільки творчий педагог може виховати творчу, обдаровану особистість. Тому на сучасному етапі найбільш актуальним завданням є розвиток творчого потенціалу педагогів.

У Миколаївській  гімназії №4 розпочався місячник творчого вчителя.

Учитель української мови та літератури Гуляєва О.С. представила свій вишитий власноруч  весільний рушник, пасхальний рушник та серветку.

Шепіт трав і шелест яворів,

І дзвінкі турботи сьогодення.

Хрестиком покладено в рядки,

Поспліталось, блиснуло веселкою

Ніжність материнської руки

Пісні ще весільної, веселої.

Дух народу в колір заплете,

Проросте і піснею, і цвітом.

А над світом, гляньте, а над світом

Українська вишивка цвіте!

Ми повинні зберегти і розвинути все те прекрасне, що формувалося віками і дійшло до високої досконалості. Це той матеріально-духовний мистецький світ, який єднає наше минуле з сучасним, не залишає нікого байдужим. Крім того, він гідно представляє наш талановитий народ.

Гурток «Юний кореспондент»( керівник гуртка Плешивцева Л.М.)

Оприлюднено в news

ТАЛАНТ – ТО КРАПЛЯ ЗДІБНОСТЕЙ І МОРЕ ПРАЦІ

Цей влучний вислів належить відомому українському письменникові Григору Тютюннику. І з ним важко не погодитися.А ще кажуть, що талант завжди родом із дитинства. І що кожна людина народжується із зернятком у руці. Тільки треба знайти поле, де це зерно найкраще проросте.

Сидоров Максим, учень 7-В класу МГ№4, не тільки має талант, а і розвиває свій дар , унікальність з користю для себе та оточуючих.

22.09.20 у Миколаївському міському палаці культури" Корабельний" було відзначено другого переможця онлайн фотоконкурсу «Миколаїв — краще місто на землі!» Максим Сидоров представив на конкурс світлину під назвою «Закат (Намыв)», яка набрала 42 уподобання, й дозволила юнакові отримати почесне ІІ місце.

Дирекція ПК «Корабельний» відзначила Максима подякою, а організатори конкурсу вручили подарунок, що дуже сподобався хлопцеві!

Вітаємо Максима з перемогою і бажаємо йому творчої наснаги і натхнення,  завзятості й сміливості у своїх прагненнях.

Ми щиро переконані: немає дітей необдарованих. Треба лише допомогти відшукати дар у кожному. Підтримати і розвинути його.
Гурток « Юний кореспондент» ( керівник гуртка Плешивцева Л.М.)
Оприлюднено в news

Міжнародна програма «INDEKS»

Міжнародна програма «INDEKS» запрошує на курси польської мови в Миколаєві!
Ми навчимо тебе говорити без акценту, розуміти, читати, писати польською мовою!

Зробимо все можливе і втілимо у життя твою мрію –отримати якісну Європейську освіту! Розповімо, що треба зробити для отримання професійної або вищої  освіти безкоштовно! 10 років успішної праці, договори підкріплені сертифікатами з кращими Технікумами та Університетами Польщі ,Чехії,Словачини.

Запис по телефону:
0672828763
Більше інформації : www.indeks.net.ua
Оприлюднено в news

Увага! Це повинен знати кожен!

Останнім часом на території України почастішали випадки розпилення невідомої речовини (газу) на території навчальних закладів, що супроводжувались істотним погіршенням самопочуття учнів, педагогів та персоналу закладу. Найчастіше ймовірним джерелом такої речовини (газу) є використання газового (перцевого) балончика.
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 706 від 07.09.1993 р. про «Затвердження Положення про порядок продажу, придбання, реєстрації, обліку і застосування спеціальних засобів самооборони, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії» зазначено, що засоби самооборони можна продавати лише особам, яким виповнилося 18 років: «Упаковки з аерозолями сльозоточивої та дратівної дії (газові балончики) реалізуються (продаються) громадянам, які досягли 18-річного віку, суб'єктам підприємницької діяльності, установам і організаціям без дозволу органів внутрішніх справ у спеціалізованих магазинах, окремих секціях магазинів».
Аерозольні газові балончики створюють аерозольну хмару з діючої речовини шляхом її розпилення в дрібнодисперсні краплі, заповнені препаратом, що містять речовини сльозогінної та подразнюючої дії (іррітанти), викликають блефароспазм (спазм кругового м’язу повік), тимчасове погіршення зору, тяжку задишку та дуже сильне подразнення слизових та шкіри. Вони небезпечні при їх застосуванні!
При потраплянні на слизову оболонку верхніх дихальних шляхів провокує першіння в горлі, чхання, кашель та сильний нежить. При потраплянні у легені може призвести до їх набряку, що загрожує навіть смертю потерпілого.
УЧНЯМ необхідно знати, що використання спеціальних засобів самооборони, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії особам до 18 років СУВОРО ЗАБОРОНЕНО!
ЗАПАМ′ЯТАЙТЕ!!!
До навчальних закладів заборонено приносити ріжучі, колючі, вибухові, вогненебезпечні предмети, газові балончики, петарди та ін.
У разі виявлення підозрілих предметів у однокласників, які тебе оточують, або в будь-якому приміщенні освітнього закладу необхідно, не здіймаючи паніку, зберігаючи спокій серед оточуючих, повідомити про небезпечну знахідку класного керівника, завуча, директора гімназії.
Якщо дитина принесла або використала в школі будь-які небезпечні предмети, за це несуть адміністративну відповідальність її батьки!
Використання газового або перцевого балончика кваліфікується, як «Дрібне хуліганство» за ознаками, передбаченими ст. 173 Кодексом України про адміністративні порушення (КУпАП).
У разі виявлення правопорушення негайно до закладу викликається поліція, проводиться службове розслідування та складається протокол на батьків неповнолітніх за ч. 4 ст. 184 КУпАП за «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей».
Запам’ятайте!!!  Дотримання правил безпечного перебування в закладі освіти — це запорука вашого здоров’я та спокою батьків.

 

Оприлюднено в news

Подарунки для переможців

До Дня міста у Миколаєві проводилося багато цікавих заходів для залучення обдарованої, творчої, спортивної молоді. Учні МГ 4 брали у них активну участь. Результатами креативного конкурсу для юних режисерів стала перемога у конкурсі « Моє улюблене місце у місті», за яку переможці у якості подарунків отримали смаколики та флешки, що стануть їм у пригоді для майбутніх робіт.

Наші переможці:

учні 5-В класу:

Надежко Артем,
Яновська Маргарита,
Коханчук Олександр,
Тютюникова Арина,
Лигалова Марія,
Козирева Дар’я,
Буткова Марія

та учень 11-Б класу Барладян Артем .

Щиро вітаємо гімназистів та бажаємо подальшого творчого натхнення!

Гурток «Юний кореспондент» ( керівник Гуляєва О. С.)

Оприлюднено в news

Дослідники національних надбань

 

«Танець — це жива мова, якою говорить людина...»
(Мері Вігман)

Танець -це не тільки спорт чи піклування про здоров'я, це спосіб висловлення думок і почуттів – не гірший за текст. Це спосіб життя, його постійне наповнення.
Важко сказати, чи існувало якесь мистецтво, давніше за танець: танці супроводжували людей на родинних та суспільних святах. Відомі бойові танці, ритуальні й магічні, звичайні танці. Тому неможливо переоцінити роль танцю в житті людини.

Саме тому, що народні танці є частиною культури українців, способом їх спілкування, а також елементом патріотичного виховання молоді, у МГ 4 не оминають це питання.

Так на уроці української мови ( вч. Безручко Т. О., Гуляєва О. С.) учні 10-б та 10-а класів презентували свої колективні проєкти ,,Українські народні танці" та «Гопак — вид бойового мистецтва», де представили цікаву інформацію про народний танок.

Гурток « Юний кореспондент»(керівник Гуляєва О. С.)

Оприлюднено в news

Вітаємо!

Миколаїв — місто двох річок, його мешканці з дитинства залюблені у ласкаві води Бугу та Дніпра, які змалечку притягують на свої береги миколаївців. Є і у МГ 4 гімназисти, що не мислять себе без води, весла, байдарки, блискучих бризк та швидкості.

Однією з них є Танцюра Валерія (5-Г кл), яка займається веслуванням і посіла І та ІІ місця у Відкритому Чемпіонаті Миколаївської області з веслування на байдарках і каное, що проводився до Дня міста.

Вітаємо юну чемпіонку та бажаємо подальших перемог!

Гурток «Юний кореспондент». Керівник — Гуляєва О.С.

 

 

 

 

 

Оприлюднено в news

Всесвітній день прибирання

19 вересня 2020 року о 10:00 Україна разом із мільйонами активістів із 180 країн світу вийшла на Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day». В акції брали участь люди, незалежно від віку та географії, адже головна мета прибирання полягає в об’єднанні заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття.

Учениці 5-Г класу МГ №4 Савчик Анастасія та Дмитрієва Вероніка долучилися до Всесвітнього дня прибирання у нашому місті, який організувала громадська організація «Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it, Ukraine».

Приєднуйтесь і Ви до наймасштабнішої команди еко відповідальних людей.
Зробимо Україну чистою разом!

Гурток «Юний кореспондент»(керівник гуртка Плешивцева Л.М.)

Оприлюднено в news