Доля Кобзаря

Минають роки і століття.
Так невблаганно лине час.
І перейшло те лихоліття,
Що пережив колись Тарас.

В дитинстві сиротою став,
Талант з роками розквітав,
В майбутньому просив він долі,
Хотів для України волі.

Він – серце українського народу,
Пророк і геній із кріпацького роду.
Дитино, ти майбутнє України,
Славу і велич принось їй щоднини!

До дня народження Т. Шевченка у МГ 4 пройшов театралізований тематичний захід «Доля Кобзаря», який об'єднав учнів 5-Б та 11-А і 11-Б класів у бажанні згадати видатного сина України, спробувати перенестися у часи його дитинства, аби зрозуміти джерела народження Генія.

Учні декламували відомі поезії Тараса Григоровича, перевтілювалися у героїв його творів, слухали пісенні композиції на слова Кобзаря.

Висловлюємо подяку учням, які взяли участь у музично-поетичній композиції, а саме: Галушці Н. та    Слюсаренко Д. ( 5-Б кл), Довгань Т., Брезгуновій А., Рябенко К.,  Любару Д., Самсоненко М., Сочнєву А.,Ягольнік С.(11-А кл), Лященко Є., Полудіну І., Лісіній К., Щербині Д. (11-Б кл), а також бібліотекарю МГ 4 Шукаєвій Л.О. та вчителям української мови та літератури Гуляєвій О. С. та Безручко Т. О. — за підготовку тематичного заходу.

Гурток « Юнкор» ( кер. Гуляєва О. С.)

Оприлюднено в news

«Сходинки до власного Я»

На відділі абонементного книгообміну бібліотеки для дітей №6 спільно з партенерами МНУ iм. В.О.Сухомлинського, кафедри практичної психології. яку представляє Гулькова Д.С. та студентка 4 курсу Німченко Вікторія, відбулось тренінгове заняття за темою:
«Формування навичок виходу з конфліктної ситуації».
Учасниками стали наші користувачі, учні 5-Б класу гімназії №4, класний керівник Безручко Т.О.
Тренінг — це пізнавальний процес себе та інших.
Опанувати який фахово допомогла нашим юним друзям студентка 4 курсу — Вікторія Німченко.
У ході спілкування ми з'ясували причини, формули, плюси та мінуси конфліктів, а також прийоми їх вирішення.
Зацікавленість у дітей викликала техніка психології айкідо.
Вправно вони впорались з завданням «Іншими словами».
По закінченню тренінга у діток було велике бажання продовжити спілкування з Вікторією.
Ми щиро вдячні Дар'ї Сергіївні, Вікторії за такий професійний формат спілкування, взагалі — досить необхідний для людей і у тому числі, дітям, який надає можливість пізнати себе, опанувати знання, які відкривають нам нові навички, збагачують необхідними практичним досвідом.
Дякуємо за співпрацю і сподіваємося на подальше партнерство.

Оприлюднено в news

Вітаємо!

За участь у районному етапі міського конкурсу «Новорічні та різдвяні фантазії» грамотами БДЮТ Заводського району нагороджені учениця 7-Б класу Штомпель Вероніка за І місце та учень 5-А класу Полудін Ілля за ІІ місце.

Оприлюднено в news

Летіть, птахи, ми раді вам!

11 березня учні 5-Б класу Миколаївської гімназії №4 мали можливість зануритись у неймовірне дійство, присвячене Міжнародному дню птахів. Теплою і затишною атмосферою дітей зустріла Дитяча бібліотека 6. Цікава розповідь ведучих супроводжувалась мультимедійною презентацією. Багато цікавого про птахів дізналися учні 5-Б класу. Конкурсна програма «Мозковий штурм», «Чий це дзьоб?», «Чиї ноги?», «Чиє це пір'я?», «Хто так співає?», «Картина для пташки», «Емоції у світі птахів», «Пташиний кінозал», «Батл пташок» була цікавою. Найбільш за все учасникам конкурсів сподобався пташиний танок. Солодкі цукерки отримали команди «Орли» та «Щаслива пташка».

Прес-центр 5-Б кл.

 

 

 

 

Оприлюднено в news