Толерантність як умова людяності

На цьому тижні свідоме людство згадує жертв однієї з найтрагічніших сторінок історії -Голокосту. У 5-А кл МЛ 55 ( кл.кер. Гуляєва О.С.) учні під час години спілкування говорили про людські якості, якими повинні володіти люди, щоб така страшна трагедія ніколи не повторилася, а зокрема — про толерантність.

Учні з'ясували, що означаєце поняття, як перекладається з різних мов, якими є риси толерантної та інтолерантної людини та виконали тематичні творчі завдання.

Діти пройнялися темою заняття, відверто говорили про те, чи самі ми ніколи не порушуємо правила толерантності та зрозуміли, що слід намагатися будувати толерантний світ із самих себе.

Гурток «Юнкор» ( кер. Гуляєва О.С.)

Оприлюднено в news

Голокост — страшне лихо ХХ ст

27 січня — День пам'яті жертв Голокосту. До цього дня у 5-Б кл ( кл.кер. Айвазян А. Г.) було проведено тематичну годину спілкування, на якій учні дізналися про страшні сторінки історії та зрозуміли, що потрібно робити, щоб людство більше ніколи не зазнало такої трагедії.

Гурток «Юнкор» ( кер. Гуляєва О.С.)

Оприлюднено в news

Запрошує Robocode

27 січня до учнів ліцею завітали представники школи робототехніки та програмування Robocode, які розповідали про три основні напрямки роботи закладу(робототехніка, розробка ігор та Web-розробки) та демонстрували свої проєктні моделі, запрошуючи всіх охочих прийти на безкоштовне пробне заняття.

Оприлюднено в news

Вітаємо!

Вітаємо з перемогою у ІІ етапі Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика учнів Миколаївського ліцею N 55, а саме:

  • Галицьку О., 11-Б кл. ( вч. Безручко Т.О ) — І місце,
  • Гусенка В., 10-А кл. ( вч. Гуляєва О С. ) — ІІІ місце,
  • Мелащенко К., 8- кл., ( вч. Булинкіна Н. І. ) -ІІІ місце.
  • Дякуємо вчителям за підготовку та мотивацію учнів, а юним мовознавцям бажаємо подальших перемог!
  • Гурток «Юнкор» (кер. Гуляєва О.С.)
Оприлюднено в news

День селфі в бібліотеці

26 січня всі поціновувачі книги відзначають День селфі в бібліотеці. Бібліотека ліцею 55 і її берегиня, Шукаєва Л.О., є невід'ємною частиною нашого закладу, де учнів завжди чекають, допоможуть, вислухають і дадуть пораду. Тому наші учні теж долучилися до цього заходу.

Гурток «Юнкор» ( кер. Гуляєва О.С. )

Оприлюднено в news

Пам'яті героїв Крут

29 січня в Україні відбувається вшанування пам‘яті Героїв Крут. Бій під Крутами став символом героїзму молодого покоління в боротьбі за незалежність України. Учнівське самоврядування підготувало в холі ліцею тематичну виставку, присвячену цій сторінці історії нашої держави.

Оприлюднено в news

Вітаємо!

Народний художній колектив "ансамбль танцю «Джерельце» 22-24 січня в місті Чорноморську брав участь у Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв, де середня група виграла ГРАН-ПРІ. До складу колектива-переможця увійшли такі учні ліцею:
Крушинська Ірина (5-Б кл), Богданов Віктор (5-Б кл), Хамандрик Анна (6-Г кл), Перепада Яна ( 6-В), Коба Валерія (6-Г кл), Кувшиннікова Вікторія ( 6-Г кл), Слюсаренко Дар’я (6-Б кл).
Вітаємо з перемогою! Дякуємо керівнику колектива Климчук Олесі Володимирівні за якісну підготовку номера «Час бешкетувати».
Оприлюднено в news

Змагання зі стрільби

21.01.2022 вчителі Миколаївського ліцею №55 взяли участь у змаганнях зі стрільби з пневматичної гвинтівки серед команд працівників закладів освіти міста Миколаєва. Вчителі: Васильков Д.Ю., Гросул І.О., Товсточуб Т.О. показали достойний результат на змаганнях.

Оприлюднено в news

Україна — єдина!

Моя країна — Україна!
У світі кращої нема.
Вона Соборна і єдина,
Моя Вітчизна дорога.
Одна, навіки нероздільна —
Ця рідна серцю сторона.
Ще волелюбна й суверенна
—У війнах вистоїть вона.
Повинні жити українці
Під мирним небом у добрі.
Підуть загарбники-чужинці, 
Здолать їх мусим в боротьбі.

До Дня Соборності України у Миколаївському ліцеї N 55 проведено низку заходів, адже цей день стосується кожного і ніхто не має стояти осторонь. У класних колективах було проведено тематичні години спілкування, бібліотечні уроки тощо.

У бібліотеці ліцею було організовано тематичну виставку ( бібліотекар Шукаєва Л.О.), де учні мають змогу ознайомитись із літературою, яка допоможе збагнути цю тему і зробити для себе висновки.

Також у холі ліцею представниками учнівського самоврядування було оформлено тематичний стенд.

Організатор ліцею ( Петренко С.П. ) підготувала і зняла з учнями 7-А кл відеопривітання.

https://youtu.be/JttSwpapcrs

Вітаємо зі святом Соборності! Миру та єдності нашій землі!

Гурток «Юнкор»( кер. Гуляєва О.С.)

Оприлюднено в news

Міжнародний день обіймів

21 січня учні 5-В класу Миколаївського ліцею 55 (кл. керівник Гросул І.О.) долучилися до святкування Міжнародного дня обіймів. Це одне з найцікавіших свят, що існують у світі. У цей день можна обіймати кого завгодно, навіть абсолютно незнайомих людей. Протягом дня учні дізнавалися історію виникнення свята, традиції пов'язані з ним, цікаві факти тощо. Кожен бажаючий міг взяти участь у флешмобі «Обійми мене», вікторині «Обіймись — частинкою тепла поділись» або ж у фото-конкурсі «Це так здорово — просто обійнятись». Цей чудовий день подарував усім гарний настрій і незабутні емоції!!

Оприлюднено в news