До уваги учнів та батьків!

Закликаємо Вас завжди пам’ятати елементарні правила безпеки, щоб літній відпочинок не був зіпсований!
До вашої уваги пам’ятки безпечної поведінки під час літніх канікул в умовах воєнного стану
Також для діток буде корисним передивитися такі відео: https://www.youtube.com/watch?v=jI-BhPlCzYU

Оприлюднено в news

19 травня — День української вишиванки!

День української вишиванки — свято, яке українці зустрічають щороку. На його честь не передбачені вихідні, але це урочистий день для кожної людини у нашій країні. Учнівське самоврядування Миколаївського ліцею 55 підготувало відео до цієї події. Вітаємо з Днем української вишиванки та запрошуємо до перегляду!

https://youtu.be/9-U8dxfSq50

Оприлюднено в news

Умови вступу на навчання 2022—2023 у Миколаївський ліцей 55

У зв’язку з продовженням воєнного стану та бойових дій на території Миколаївської області конкурсний прийом учнів буде здійснюватись за результатами річного оцінювання за 2021—2022 н.р. на підставі заяв батьків учнів та сканованих копій документів: табелів за 2021/2022 н.р (для учнів 5-9 класів), свідоцтв про базову загальну освіту (для учнів 10 класів).
Просимо майбутніх 10-класників заповнити попередню заяву на навчання:

https://forms.gle/mvX289SKozT1usj36

Просимо майбутніх учнів 5-9 класів заповнити попередню заяву на навчання:

https://forms.gle/sEsJHrLpdBtfeS8r6

Оприлюднено в news

9 травня – День Європи!

До Дня Європи у 6-Г класі було проведено онлайн-захід «Я поділяю європейські цінності». Класний керівник Циганова Світлана Геннадіївна (учитель історії та правознавства) розповіла здобувачам освіти, наша держава належить до європейського спільного дому, що Європейський вибір України – це запорука розвитку. Україна пройшла довгий і тернистий шлях, щоб довести ідею стати частиною Європейського Союзу до логічного завершення. Учні мали можливість обмінятися думками щодо європейських цінностей та отримати відповіді на свої питання.
У 9-А класі було проведено годину спілкування «Україна- це Європа». Разом з класним керівником Андреєвою Альоною Олександрівною діти обговорювали останні новини про вступ України в ЄС, вигоди для українців щодо цієї події та озвучили 6 базових цінностей ЄС.

Оприлюднено в news

Ми за Європейське майбутнє!

9 травня 2022 року Україна відзначатиме День Європи
9 травня в Європейському Союзі та інших країнах на відзначення миру та єдності на континенті святкується День Європи. День Європи, разом з єдиною валютою (євро), прапором і гімном, є символом ЄС з 1985 року.
День Європи для українців – це особливий день, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура, демократія і свобода. Відзначення Дня Європи – це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.
У цей день проводяться освітні заходи про Європейський Союз, запроваджуються культурні та творчі ініціативи, відбувається вручення відзнак та премій.
День Європи відзначатиметься і в Миколаївському ліцеї №55 — заплановано провести тематичні години спілкування та інші заходи. Рекомендовані інформаційні матеріали надано МОН України для проведення уроку до дня Європи – 9 травня 2022 для закладів загальної середньої освіти

Перелік прав людини для створення піктограм з Хартії основних прав Європейського Союзу: https://ccl.org.ua/posts/2021/11/hartiya-osnovnyh-prav-yevropejskogo-soyuzu/

Перегляд відеоролика “Мої європейські цінності”: https://youtu.be/9cRJpj4lkH0

Перегляд відеоролика “Історія створення ЄС” https://youtu.be/c2uTqRS4N5c

Перегляд відеоролика “Дітям про Євросоюз” (молодші та середні класи) https://youtu.be/rHQORHX2MJk

Оприлюднено в news