9 травня – День Європи!

До Дня Європи у 6-Г класі було проведено онлайн-захід «Я поділяю європейські цінності». Класний керівник Циганова Світлана Геннадіївна (учитель історії та правознавства) розповіла здобувачам освіти, наша держава належить до європейського спільного дому, що Європейський вибір України – це запорука розвитку. Україна пройшла довгий і тернистий шлях, щоб довести ідею стати частиною Європейського Союзу до логічного завершення. Учні мали можливість обмінятися думками щодо європейських цінностей та отримати відповіді на свої питання.
У 9-А класі було проведено годину спілкування «Україна- це Європа». Разом з класним керівником Андреєвою Альоною Олександрівною діти обговорювали останні новини про вступ України в ЄС, вигоди для українців щодо цієї події та озвучили 6 базових цінностей ЄС.

Оприлюднено в news

Ми за Європейське майбутнє!

9 травня 2022 року Україна відзначатиме День Європи
9 травня в Європейському Союзі та інших країнах на відзначення миру та єдності на континенті святкується День Європи. День Європи, разом з єдиною валютою (євро), прапором і гімном, є символом ЄС з 1985 року.
День Європи для українців – це особливий день, адже нашу країну та ЄС єднають спільні цінності, історія та культура, демократія і свобода. Відзначення Дня Європи – це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.
У цей день проводяться освітні заходи про Європейський Союз, запроваджуються культурні та творчі ініціативи, відбувається вручення відзнак та премій.
День Європи відзначатиметься і в Миколаївському ліцеї №55 — заплановано провести тематичні години спілкування та інші заходи. Рекомендовані інформаційні матеріали надано МОН України для проведення уроку до дня Європи – 9 травня 2022 для закладів загальної середньої освіти

Перелік прав людини для створення піктограм з Хартії основних прав Європейського Союзу: https://ccl.org.ua/posts/2021/11/hartiya-osnovnyh-prav-yevropejskogo-soyuzu/

Перегляд відеоролика “Мої європейські цінності”: https://youtu.be/9cRJpj4lkH0

Перегляд відеоролика “Історія створення ЄС” https://youtu.be/c2uTqRS4N5c

Перегляд відеоролика “Дітям про Євросоюз” (молодші та середні класи) https://youtu.be/rHQORHX2MJk

Оприлюднено в news