ПРОФОРІЄНТАЦІЯ У МЛ 55

9 грудня на годині спілкування відбувся профорієнтаційний захід для 11-класиків із Гузенко Світланою Валентинівною — доцентом кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова.
На зустрічі мова йшла про перспективи України в майбутньому, що активно розвивається IT-сфера, журналістика(реклама і зв’язки з громадськістю). З наступного навчального року в НУК планують втілити в життя новий проєкт по медіаграмотності. Майбутнім абітурієнтам також було запропоновано заповнити Гугл-форму для отримання більш детальної інформації та запрошення на День відкритих дверей в університеті.
https://forms.gle/6JobwQifcoTTjypeAП

Оприлюднено в news

Всеукраїнський фестиваль мистецтв «Військові обереги від Святого Миколая»

Запрошуємо взяти участь у Всеукраїнському фестивалі мистецтв
«Військові обереги від Святого Миколая»
1. Загальні положення
1.1. Всеукраїнський фестиваль «Військові обереги від Святого Миколая»(дистанційний формат) (далі – Фестиваль) проводиться з метою вихованняпатріотів, громадян правової, демократичної держави.1.2. Метою заходу є сприяння духовно-моральному та естетичномувихованню підростаючого покоління. Завданням є формування національно -патріотичного світогляду дітей та молоді.1.3. Завдання Фестивалю:надання моральної підтримки військовослужбовцям;патріотичне виховання дітей та молоді засобами українського мистецтва;зміцнення любові до Батьківщини, рідної мови, національної культури тародинних ціностей;виявлення, розвиток і підтримка здібних, обдарованих і талановитих дітей.1.4. Загальне керівництво підготовкою та проведеннямФестивалю здійснює Український державний центр позашкільноїосвіти Міністерства освіти і науки України.2. Організатори
2.1. Організаторами Фестивалю є Український державний центрпозашкільної освіти Міністерства освіти і науки України.3. Учасники заходу
3.1. До участі у заході запрошуються вихованці (учні) закладівпозашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) тавищої освіти України віком від 6 до 18 років (включно).4. Терміни проведення заходуЗахід проводиться з 1 по 20 грудня 2022 року.5. Умови проведення заходу
5.1. Десятий місяць триває повномасштабна війна проти України.Десятий місяць продовжуються обстріли ракетами і шахедами, бомбами існарядами, мінами і кулями, намагаючись зламати волю українського народу.Але українські діти, навіть в таких умовах, готуються до свята Миколая!
Вихованці гуртка «Ключі до розкриття талантів» разом із керівникомСвітланою Кузьменко, розпочали сумісний процес створення вишиваногооберегу і запрошують долучатись всіх бажаючих.Цього року наші діти, разом із дорослими, вирішили зробити для нашихзахисників особливі Військові обереги до Дня Святого Миколая.Звичайно, що створення таких оберегів потребує особливих ресурсів і часу.Головне, щоб всі, хто вирішить долучитися до нашого сумісного процесустворення оберегів, обов’язково знаходились в безпеці!Отже, що ж саме ми плануємо зробити:1) Оберіг — Вишиванка – сорочка для захисника чи захисниці;2) Оберіг – рушник;3) Оберіг – на зап’ястя (браслет, або манжет).Український державний центр позашкільної освіти оголошує Всеукраїнськийфлешмоб «Військові обереги Святого Миколая», який відбудеться в рамкахВсеукраїнського фестивалю мистецтв «Військові обереги від СвятогоМиколая» (дистанційний формат).
Для участі потрібно кілька кроків:
Крок 1: З’ясуйте, які ресурси є у Вас в наявності для створення оберегу(тканини, нитки, голки, свічки) і визначтесь, який саме Ви будете виготовляти –сорочку вишиванку, рушник або браслет.
Крок 2: Підберіть вишивані символи та елементи для Вашого оберегу танамалюйте ескіз Вашого оберегу на аркуші А4, щоб перевіряти процес під часвиготовлення.
Крок 3: Готовий оберіг сфотографуйте і розмістіть у себе на сторінці всоцмережі та на сторінці Вашого закладу позашкільної освіти або гуртка зхештегом #оберегисвятогомиколая
Крок 4: Надішліть одну світлину Вашого оберегу на адресу
[email protected]
до 20 грудня 2022 року.

А коли Ви будете писати свій особистий лист до святого Миколая, не забудьтепро найзаповітніше бажання всіх справжніх українців – ПЕРЕМОГИ!Най святий Миколай нам допомагає!Слава Україні!
5.2. Звертаємо вашу увагу, що для організації та проведення заходуучасники та організатори зобов’язані дотримуватися вимог Постанови КабінетуМіністрів України від 09.12.2020 року № 1236 «Про встановлення карантину тазапровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобіганняпоширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.5.3. Організатори мають право використовувати надіслані на західматеріали для розміщення на своїх сайтах, бордах у ЗМІ та інше.
6. Нагородження учасників
Учасники заходу нагороджуються дипломами Українського державногоцентру позашкільної освіти.
Оприлюднено в news

Конкурс творчих робіт «Національно-патріотичне становлення молоді»

Конкурс проводиться Інститутом політико-правових та релігійних досліджень з метою підтримки обдарованої молоді та підвищення рівня обізнаності про історію становлення України, створення умов для її творчого зростання. . Для участі потрібно підготувати творчу роботу та надіслати в період з 10.12.22 до 06.01.23.Свої роботи надсилайте на ел. адресу [email protected] до 03.01.23. ЗДНВР ліцею 55 Віштал Я.С.
Оприлюднено в news

ВІТАЄМО!

У 8-Г класі нашого ліцею навчається талановита дівчинка — Ширяєва Вероніка, яка займається східними танцями. 27 листопада в Молдові вона брала участь у семінарі, а 3 грудня взяла участь у фестивалі Bastet oriental queen festival-2022, що проходив в Одесі, де здобула 2 золоті медалі в категоріі імпровізація межансе і табла. Вітаємо Вероніку!
Бажаємо успіхів у навчанні, подальших перемог і творчих злетів!

Оприлюднено в news

ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ БОРОТЬБИ ЗІ СНІДОМ

Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІДу.
До цієї дати самоуправління ліцею підготувало тест для узагальнення знань з цієї теми.Перейдіть за посиланням, перевірте свої знання, та дізнайтесь щось нове для себе, (тест анонімний):

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdur-vHV_juWcNGggIvz8vPJoGpoMT_JZRqBVLteYUhNeCLUw/viewform?usp=sf_link

Оприлюднено в news

ВІТАЄМО І ПИШАЄМОСЬ КОЛЕГОЮ-КРАЩОЮ ВОЛОНТЕРКОЮ!

Учителя МЛ 55 і волонтерку Дьоміну Олену Володимирівну запропонували на відзнаку від Нової Пошти, адже її волонтерська діяльність корисна та ефективна у допомозі Україні під час повномасштабного вторгнення.

За Олену Володимирівну віддали голоси більше 76000 українців.

Ось що написала волонтерка у соцмережі:
25000кг вантажу — подарунок від Нова пошта — величезна подяка за підтримку.Завтра розпочнемо доставку: хлопцям на передову, щоби отримали до свята захисників, в деокуповані райони Херсонської та Харківської області,переселенцям і в Донецьку область. Вчорашній день видався дуже насиченим, його зробили декілька подій, основні з яких : свято волонтерства від Нова пошта. Побачила, поцілувала, обійняла сина — наревілася, нарадувалася, отримала вкусняшки для хлопців від Alina Kozyreva , та грілки від Катерина Настоящая , влетіла в потяг в момент відправлення(ще й попала в новенький вагон ,який 3 дні назад став на колії)Отримала купу емоцій, познайомилася з представниками потужних волонтерських організацій нашої країни,отримала чудовий букет з бавовною, дала декілька інтерв'ю (зірка), почула міністерку соцполітики України @Оксана Жолновіч з якою я повністю погоджуюся, передала емоції нашого міста.Знову в строю.Всіх обійняла, безмежна вдячна за підтримку.

Дякуємо Олені Володимирівні за активну життєву позицію і всебічну допомогу нашим захисникам!

Оприлюднено в news

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА З ВИПУСКНИКАМИ МЛ 55

2 грудня на годині спілкування у МЛ 55 для 11-тикласників було проведено захід «Медіація в Україні та її сучасне використання», спрямований на профорієнтацію випускників... Студентка 6 курсу ЧНУ ім. П. Могили розповіла, що таке медіація, коли вона можлива, які має етапи, хто такий медіатор та які його повноваження. Також здобувачам освіти цікаво було дізнатися про особливості і переваги навчання в університеті, наприклад, про велику бібліотеку, комп’ютерний клас, навчальну лабораторію тощо.

Оприлюднено в news

АКЦІЯ «В ЄДНОСТІ ПЕРЕМОГА!»

Любі діти, шановні батьки та вчителі! Всі ви знаєте, що 5 грудня — День волонтера, а 6 грудня — День ЗСУ. Пропонуємо вам теж трішки стати «волонтерами» та долучитися до благодійної акції «В єдності перемога»
Щоб взяти участь, достатньо відмовитися від шоколадки чи кави, пререрахувавши ці кошти (будь-яку суму) на рахунок прем’єр-міністерки самоуправління МЛ 55 Кутузової Євгенії — 5168 7520 2073 9754 до 12 грудня. На зібрані кошти плануємо придбати протизастудні медикаменти для наших захисників. Звіт про зібрану суму та чек обов’язково опублікуємо на сайті ліцею.Сподіваємося на підтримку.Разом до перемоги!!!
Оприлюднено в news