З МАСЛЯНОЮ!

Вітаємо зі святом Масляної! Учні 5-Б класу МЛ 55 під керівництвом Шапран С. В. долучились до проєкту « Сонечко,світи! Хай по всьому світу не буде біди!»

Запрошуємо до перегляду.

https://youtu.be/QeW1ISFUxS0

Оприлюднено в news

ДО ДНЯ УКРАЇНСЬКОЇ ЖІНКИ

У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо встановлення українських свят, яким 25 лютого пропонується відзначати День української жінки.

Цей день обрано не випадково, адже саме 25 лютого народилася найвідоміша українка — Леся Українка ( Лариса Косач ), яка до сьогодні дивує не лише українців, а й світову спільноту не лише своєю творчістю, але і рівнем інтелектуального, культурного розвитку.

Тож представники самоуправління МЛ 55 підготували тематичне відео, до перегляду якого і запрошують.

https://youtu.be/qgifa0x3ARE

Оприлюднено в news

ВІТАЄМО І ПИШАЄМОСЯ!

Вітаємо вчителя МЛ 55 Василюка Романа Васильовича з почесним II місцем в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року -2023» ( номінація «Захист України» ).

Бажаємо подальших творчих злетів, наснаги у вихованні громадянина — патріота України, що так важливо як сьогодні зокрема, так і взагалі в розбудові України! 🥈🙂🎁🎉🎉

Оприлюднено в news

СМАКОЛИКИ ДЛЯ ЗСУ

З нагоди Масляної 2023 адміністрація Заводського району проводить акцію «Від серця до серця» на підтримку наших захисників. Здобувачі освіти МЛ 55 залюбки долучилися до доброї справи та зібрали традиційні для Масляної смаколики.

Сподіваємось, що вони не лише будуть смакувати нашим захисникам, але і передадуть тепло сердець тих, хто долучився до справи та нагадають смак домівки.

Разом до Перемоги! 🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Оприлюднено в news

З ДНЕМ ЄДНАННЯ!

16 лютого в Україні святкують особливе свято — День єднання. Акцію створив президент Володимир Зеленський 2022 року. Головна мета цього дня — показати єдність українського народу на тлі військової загрози.

Учні МЛ 55 приєднуються до святкування Дня єднання та запрошують переглянути створене ними відео.

Лише в єдності наша сила! Разом до Перемоги!

https://youtu.be/wVIB6-TqPbU

Оприлюднено в news

Інформація про відповідальну особу

щодо профілактики та протидії булінгу в Миколаївському ліцеї № 55

Контактна інформація: соціальний педагог – Петровець Дар‘я Володимирівна (+380939878354)

В зв‘язку з кадровими змінами Петровець Д.В. призначена відповідальною особою за організацію роботи щодо профілактики та протидії булінгу в Миколаївському ліцеї № 55.

Оприлюднено в news

ВІТАЄМО!

Незважаючи на будь-які перешкоди, українська молодь стрімко розвивається у наукових сферах. 8-9 лютого в Миколаєві відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН України.

Учениця 10-Б класу МЛ 55 Гайченко Марія презентувала власну роботу «Інтерпретація „Лісової пісні“ Лесі Українки в інтермедіальному вимірі» та посіла почесне І місце у секції «Українська література» (відділення літературознавства, фольклористики та мистецтва). Науковий керівник – вчитель української мови та літератури Андреєва А.О. Далі Гайченко М. представлятиме Миколаївську область на Всеукраїнському рівні МАН.

Вітаємо Марію та Альону Олександрівну, бажаємо натхнення та подальших творчих успіхів і здобутків!

Оприлюднено в news

Етика- це філософія!

Як добре, що цей навчальний предмет знову повернувся!

Разом із вчителем Світланою Володимирівною Шапран учні МЛ 55 мають змогу поглибити знання про людину та моральні цінності, правила етикету. Учаться проявляти толерантність, милосердя, ввічливість, чуйність.

Проєктна діяльність — улюблений вид роботи учнів.

Учимося правилам безпеки у спілкуванні, як протидіяти агресії, булінгу, кібербулінгу!

Учні 5-Б класу МЛ 55 пишуть, що відчували радість, працюючи в групі.

А це найголовніше!

Оприлюднено в news

Україна – це ми

Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді відмітив сертифікатами здобувачів освіти МЛ 55, які брали участь в обласному етапі Всеукраїнської фотовиставки до Дня Соборності України «Україна – це ми», учнів 1-А та 1-В класу, а також Дагджи Еміля (5-А клас)

Оприлюднено в news

Охорона праці очима дітей

Управління Держпраці у Миколаївській області щорічно проводить конкурс малюнків «Охорона праці очима дітей». Цьогоріч у конкурсі також взяли участь учні МЛ 55, а саме: Годлевський Володимир (1-А кл.), Фартушна Дарина (1-А кл.), Хоменко Давід (2-Г кл.), Половиненко Данііл (3-Б кл.), Пажут Єгор (4-А кл.), Половиненко Давид (4-Б кл.), Голубок Ганна (4-В кл.), Кролевецька Софія (4-В кл.), Фартушний Ростислав (4-Г кл.), Клим Софія (5-А кл.), Лигалова Орина (5-В кл.), Полярус Андрій (7-В кл.), Гайдай Поліна (7-Г кл.), Соловей Дарія (9-В кл.).

Оприлюднено в news