«Викладання та навчання у важкі часи»

14-16 березня 2023 вчителі англійської мови МЛ 55 Богаченко Наталя Миколаївна та Плешивцева Людмила Миколаївна брали участь в курсі Британської Ради в Україні «Викладання та навчання у важкі часи».

У курсі взяли участь 226 вчителів англійської мови з різних регіонів України. Під час тренінгів обговорювали складні теми щодо викладання у класі з переміщеними дітьми, а також опанували нові методи створення безпечного навчального середовища на уроках. Цього разу учасники мали змогу зустрітися з Лі Гібсон, директоркою Британської Ради в Україні, та Вірою Роговою, заступницею міністра освіти і науки України, які виразили підтримку вчителям та поділилися своїми враженнями від події. Курс «Викладання та навчання у важкі часи» спрямований на задоволення нагальних потреб учителів у складний період під час війни.

Оприлюднено в news

ВІТАЄМО!

Національний музей літератури України проводив традиційні читання «Коли дитя читає «Кобзаря».

Учень 1-А класу МЛ 55 Федорук Артем взяв участь у читаннях у рамках музейної програми «Вшановуємо Тараса Шевченка» під керівництвом Лактіоновоі Т. С., за що нагороджений дипломом, а вчителю вручено подяку.

Бажаємо Андрію та Тетяні Степанівні, щоб наполегливість та творчість завжди приводили до перемог! 🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Оприлюднено в news

РУХ ЄДИНІ

Рух Єдині — проєкт освітньої та психологічної підтримки у переході на українську мову.

Цей курс триває 28 днів і включає в себе онлайн-завдання, розмовні клуби та спільноту для обговорення українцями історії, культури тамовної стійкості. Рух створений за участі Ініціативи «Навчай українською» та за підтримки ГО «Українська гуманітарна платформа».

Курс «Єдині» це:

⁃ щоденні завдання та навчальні матеріали;

⁃ вебінари й онлайн-лекції;

⁃ розмовні клуби у зручному для вас форматі (онлайн чи офлайн);

⁃ поради психолога — як подолати мовний барʼєр;

⁃ техніка легкого запамʼятовування нових слів;

⁃ пояснення, звідки береться суржик та як його позбутися.

Початок курсу — перший понеділок кожного місяця. Участь — абсолютно безкоштовна!Форма реєстрації: https://yedyni.org/

Соціальні мережі проєкту:

https://www.facebook.com/yedyni https://instagram.com/yedyni.ruh

https://www.youtube.com/@yedyni https://www.tiktok.com/@yedyni.ruh

Оприлюднено в news

ВІТАЄМО!

16 березня відбулась ІІІ Всеукраїнська учнівська онлайн-олімпіада  «Хімія продовольчих та непродовольчих товарів», у якій взяла участь учениця 11-А класу МЛ 55 Єфіменко Вікторія. Вітаємо Вікторію з почесним ІІ місцем!

Виносимо подяку вчителю хімії Семеняці Дмитру Миколайовичу за підготовку та мотивацію учениці!

Бажаємо подальших успіхів і перемог.

Оприлюднено в news

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ КАЗКИ

20 березня у Всесвітній день казки прлходив «Казковий ігроленд» 🤗 , у якому активну участь взяли казколюбчики 4-Г класу МЛ N55 ( кл. кер. Миронова А. О. ). Захід відбувся у стінах бібліотеки — місці проживання книжок казок.

Дякуємо організаторам за створений гарний настрій.

Окремо хочемо подякувати Маховій Златі, яка віртуально була дуже активною🤗Переможець «Казкового ігроленду» — Фартушний Ростислав — отримав у подарунок чудову книгу📘 , а жетони для всіх перетворилися на цукерочки🍬🍬🍬

До нових цікавих зустрічей 🤗

Дякуємо ЗСУ 🙏 , що маємо змогу проводити свята для діток😊

Оприлюднено в news

ПИШАЄМОСЯ НАШИМ ПЕРШАЧКОМ !

У МЛ 55 навчається ще маленький, але дуже талановитий свідомий українець — учень 1-А класу Федорук Артем (класний керівник Лактіонова Тетяна Степанівна), який узяв участь у марафоні «Рік незламності» та у створенні найбільшого електронного колажу в Україні.

Дякуємо Артему та класному керівнику за небайдужість та активну життєву позицію!

Усе буде Україна! 🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Оприлюднено в news

Профорієнтаційна робота

17 березня було проведено онлайн-зустріч одинадцятикласників із представниками Національного університету «Одеська юридична академія» з факультету журналістики.Майбутнім абітурієнтам розповідали про переваги навчання саме в цьому закладі, адже нині майже неможливо уявити життя без соціальних мереж, таких професій, як блогер, SMM-щик та ін.Дітей запросили на день відкритих дверей 25 березня та воркшопи щодо новинної журналістики та фотожурналістики.

Оприлюднено в news

ФЛЕШМОБ ДО ДНЯ НАРОДЖЕННЯ Т. Г. ШЕВЧЕНКА

Щороку 9 березня українці по всьому світу святкують День народження Тараса Григоровича Шевченка – великого Кобзаря, видатного українського поета та художника. У свідомості кожного громадянина нашої держави Т.Г. Шевченко займає місце національного героя. Завдяки своєму життю та творчості великий митець надихав патріотів України до боротьби за правду, свободу та майбутнє нашої неньки України.

Учні 4-Г класу МЛ 55 ( кл.кер. Миронова А. О.

) провели флешмоб на честь видатного українця, який боровся за вільну і незалежну Україну!

https://youtu.be/_D6I5iU9LXM

Оприлюднено в news

ЗІ СВЯТОМ ВЕСНИ!

У цей чудовий весняний день учні МЛ 55 вітають усіх представниць прекрасної статі зі святом весни та жіночності! Бажаємо, щоб ця весна принесла у ваше життя приємні емоції, активні дії та лише радісні спогади. Нехай усі ваші нові починання будуть успішними та щасливими. Нехай усі проблеми втечуть від вас разом із швидкими весняними струмками. Бажаємо, щоб краса розпускалася весняними квітами, здоров'я міцніло, як тепло за вікном, а в душі ясним сонечком зростало кохання!

https://youtu.be/IMnRPgJ2jSk

Оприлюднено в news