МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ'Я. ЯК ЙОГО ЗБЕРЕГТИ?

Однією з актуальних проблем на сьогодні є збереження ментального здоров'я українців, які здебільшого перебувають у стані перманентного стресу під час війни.

З метою з'ясування, що таке ментальне здоров'я, які ознаки ментально здорової людини, які чинники можуть його погіршувати і, навпаки, що можна зробити самотужки для того, щоб зберегти своє ментальне здоров'я, які техніки психологічні можуть стати у пригоді, у 7-А кл. МЛ 55 ( кл.кер. Гуляєва О.С ) було проведено тематичну годину спілкування, на якій учні отримали необхідні знання.

Оприлюднено в news

ТИ ЯК?

15 жовтня у 2-А класі МЛ 55 відбувся захід з ментального здоров’я «Ти як?». Класний керівник Лактіонова Тетяна Степанівна провела бесіду щодо ментального здоров’я. На запитання «Ти як?» отримала від дітей відповідь «Чудово!», тож запитала, як їм це вдається. І отримала не лише цікаві розповіді, а й фотопідтвердження. https://youtu.be/isYPPMVQnp4?si=DM_elZlQ6Yznogfi

Оприлюднено в news

МІСТО КІМЕРІЙЦІВ, ОПИСАНЕ ГОМЕРОМ

Музей," крутіший " за Трою.

А чи знаєте,що він поруч з вами? Учні 6-Б класу МЛ 55 ( кл.кер. Шапран С. В. ) продовжують вивчати історію свого міста, міста сили, міста краси. Миколаївщина багата на різноманітні історичні об’єкти, та, на жаль, значна частина їх досі маловідома широкому загалу. Один із таких – стародавнє городище «Дикий сад», яке всього на тисячу років молодше за єгипетські піраміди і щонайменше на 500 років старіше за відому стародавню державу античної доби «Ольвія». Воно датоване 13-9 століттями до нашої ери. При чому розташоване в середмісті Миколаєва, звідки відкривається мальовничий вид на місце злиття двох річок – Інгулу та Південного Бугу.

Дикий сад» був «свідком» осади греками Трої. І, на думку знаного у Миколаєві нині вже покійного археолога, скіфолога, одного з дослідників «Дикого Саду» Юрія Гребеннікова, він є саме тим містом, яке описав стародавній грецький поет Гомер у своїй «Одіссеї»: «Там країна і місто мужів кімерійських. ВічнийСутінок там і туман. Ніколи світлоносне сонцеНе освітлює променями людей, які населяють край той,Чи землю воно залишає, вступаючи на зоряне небо,Чи спускається з неба на землю, прямуючи назад.Ніч лиховісна плем'я безщасних людей оточує»

Також Гомер, розповідаючи про землі кімерійців, зображує їх тільки в похмурих тонах. Звідси напрошується висновок, що в той час кімерійці мешкали саме в цій географічній зоні. А для південних жителів – фінікійців і греків – ця країна здавалася місцем вічного мороку і холоду.

Сучасна ж назва «Дикий сад» з'явилася у позаминулому сторіччі. Тоді, у часи, коли адмірал Грейг керував Чорноморським флотом і містом Миколаєвом, він заклав на цьому місці сад. Офіційно він іменувався Адміральським. Але в народі прижилася інша назва, яку він отримав від диких дерев, що не приносили плодів. А датою відкриття городища «Дикий сад», як уже зазначалося, вважається 1927 рік, коли видатний український археолог Феодосій Камінський «відкопав» тут великий старовинний бронзовий казан.

Екскурсію провів керівник розкопок, археолог-ентузіаст, старший викладач Миколаївського національного університету імені Сухомлинського Кирило Горбенко.

Оприлюднено в news