ДО ДНЯ ПАМ'ЯТІ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

Сьогодні в Україні — День пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, сувернітет і територіальну цілісність країни. З великим сумом та вдячністю згадуємо нашого випускника Нетьосова Євгена Леонідовича, який поклав своє життя на захист України! Вшануймо пам'ять тих, хто віддав своє життя за незалежність та свободу нашої країни! Ми маємо робити все можливе там де ми є, щоб пам'ять про героїв жила вічно, щоб їх жертва не була марною. Слава Україні! ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!…А поряд з очима від болю сумнимиСхилились його бойові побратими...Помститись клялись, бо не взявшись за зброюІ грім прогримів тричі: Слава Герою!

Оприлюднено в news

Яка ти емоція?

Під таким гаслом сьогодні пройшов тренінг з психологічної підтримки дітей у 2-В класі МЛ 55 (кл.керівник Миронова А.О.).

Діти дізналися , що таке почуття, емоції, як проявляються емоції, які вони бувають, як навчитися керувати своїми емоціями, як допомогти собі впоратися зі складними емоціями.

Це нам потрібно, щоб не принести шкоди своєму здоров’ю та здоров’ю оточуючих. Завершили захід майстер-класом з виготовлення емоційного світлофора.

Оприлюднено в news

МАЙОРИ, ПРАПОРЕ НЕСКОРЕНИХ!

Крилатий вітер розвиває стяг –

Блакить із золотом на нім переплелися,

Наш прапор майорить неначе  птах:

Народ не вмер й нікому не скорився!

Ми пишемо історію землі,

Своєї незалежної країни,

Ми  – громадяни, хай і ще й малі.

Держава наша – вільна Україна.

З часів далеких відгомін іде

Про прадідів відвагу, мужність, славу.

Наш прапор житнім золотом цвіте;

Він – символ незалежної держави.

Знамення сяє сонцем золотим,

Небесною виблискує блакиттю…

З ним здобували все, що є святим;

І нас із ним нікому не скорити!

МЛ 55 щиро вітає з нагоди визначних державних свят – Дня Державного Прапора і Дня Незалежності України!

Ці свята мають велике загальнодержавне значення, як свята суспільної злагоди і миру, доброго єднання людей в ім’я процвітання рідної країни.

Оприлюднено в news

З ДНЕМ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ!

Здобувачі освіти 1-В, 2-А, 2-В, 3-А, 3-Б, 4-Г, 5-Г, 6-Б, 7-Б, 7-Г, 8-А, 9-В класів МЛ 55 вітають з Днем Державного Прапора України!

Державний прапор України –
Це стяг із двох подовжніх смуг.
Він символ вільної людини,
У ньому український дух!
У синім – небо Батьківщини,
Його безкрайність і блакить,
І вище нього, Україно,
Хай пісня нації летить!
У жовтім кольорі – колосся,
Багатство нашої землі.
Щоб у достатку всім жилося,
І в люднім місті, і в селі.
Нехай він нас завжди єднає,
Його із гордістю несуть.
А світ, побачивши, впізнає:
Під стягом Українці йдуть!

23 серпня ми вшановуємо один із головних національних символів України – Державний Прапор, що є уособленням нашої національної єдності, честі та гідності. Патріотизм, любов до Батьківщини, почуття національного єднання народжується в наших серцях, коли звучить Державний Гімн і майорить Державний Прапор.

Синій та жовтий кольори прапору символізували Київську Державу ще до християнизації Русі. Це були також кольори герба Галицько-Волинської держави, більшості міст Київщини та загалом України. Упродовж історичного становлення Української держави  синьо-жовтий прапор був символом боротьби за національні та соціальні права українського народу і за часів незалежності став Державним Прапором України. У ньому втілені віковічні прагнення до миру, праця, краса і багатство рідної землі.

В усьому світі синьо-жовтий колір нашого стяга уособлює сміливість, незалежність, демократичні цінності й найкращі чесноти, властиві мужньому українському народові.

Шануймо те, що нас об’єднує! З Днем Державного Прапора, Україно!

Оприлюднено в news