«Книга вчить, як на світі жити»

Книжка... Для одних людей — це скарб неоціненний, для інших — річ, як і тисячі речей повсякденного побуту, для третіх — данина моді, розкіш, додаток до хатнього інтер'єру. Є й такі, для яких книжка нічого не значить.

Та народна мудрість каже, що книга вчить, як на світі жити. І це дійсно так. Вона розкриває нам цікавий світ, допомагає мандрувати через століття і краще розуміти сьогодення. З нею ми знайомимось ще з раннього дитинства. Друковане слово нерідко стає порадником у різних життєвих ситуаціях.

Ось і ми, учні 5-А класу, відвідавши у травні бібліотеку №6 зазирнули в таємничий та загадковий світ книги. Світ, де переплітаються надбання поколінь. Від хранителів книг ми дізнались про історію появи та розвитку книги, їх видів та призначень. А ще нас навчили берегти та «лікувати» книги.

Ми знаємо, що в  Україні книгу шанували здавна, ще з часів Київської Русі. Перші книги були рукописними і коштували дуже дорого. З розвитком книгодрукування книг ставало все більше і вони були кращої якості. Це дало людям змогу зберегти і передати  нащадкам свою мудрість та знання.

Знання… Це велика сила, як говорять дорослі. Мабуть, варто їм повірити, адже вони мають великий життєвий досвід. Сьогодні більшість учнів дуже рідко відкривають книжки, крім підручників, звісно. Це легко пояснити: телевізори, музичні центри, комп’ютери, які не просто розважають, а можуть дати  корисну інформацію. Справді, по телевізору можна подивитись не тільки розважальну, але й пізнавальну передачу, реферат можна написати, знайшовши відповідний матеріал завдяки комп’ютеру.

Зважаючи на це, ми  все рівно стверджуємо, що тільки завдяки художнім творам можна розвинути свою уяву і полинути думками в минуле та майбутнє. Читаючи книжки, ми вчимося думати. Наскільки важко зрозуміти людину, яка не може висловитись, бо їй бракує слів! Врешті, книжка допомагає нам краще зрозуміти себе.

Одна книга тисячі людей навчає.

У Львові на одному з приміщень місцевої бібліотеки зроблено напис латинською мовою: «Тут мертві живуть і німі промовляють». Бо й справді, у книгах залишаються жити думки, прагнення, мрії не лише наших сучасників, а й представників минулих поколінь.

Прес-центр 5-А класу

гімн. 5-А 004 гімн. 5-А 006 гімн. 5-А 014 гімн. 5-А 017 гімн. 5-А 002 гімн. 5-А 003