Фестиваль науки «STEM-spring 2024»

У Миколаївському ліцеї 55 з 22.04.2024 по 26.04.2024 відбулася яскрава подія, свято науки та пізнання — фестиваль науки «STEM-spring 2024». До проведення фестивалю долучилися учні 1 — 11 класів, яких підготували та мотивували до пошуково-наукової діяльності вчителі різних предметних галузей: від української літератури, математики, біології, хімії, фізики до технологій.

Заходи були спрямовані на створення умов для реалізації творчих здібностей учнів, на активізацію та розвиток пізнавального інтересу до навчальних предметів. Під час презентації проєктів присутні  ознайомилися  з інноваційними технологіями, необхідними для стимулювання активного світосприйняття та креативного мислення, з творчими та науковими  дослідженнями.

Проведення фестивалю стало можливим за сприяння та завдяки наданню сучасного обладнання Міжнародним благогдійним фондом «СЕЙВД» та Громадською організацією «Істок». У програмі фестивалю були представлені різноманітні активності, а саме: команда дослідників 1-В класу (вч.Миронова А.О.), «Літературний колаж» (учні 6-хкласів, вч.Мартенс І.М.), «Tangram 3-D», «Реальна неймовірність», «Поліморфізм в многокутниках», «Магічний куб» (учні 10- Б та 10-В класів, вч. Лисогор А.В.), «Магія ЧПУ та лазерний станок» (учні 9-х класів, вч. Моргун І.В.),  «VR, AR, ARDUINO, SMART» (учні 8-Б класу, вч. Васильков Д.Ю.), «Якість продуктів», «Магія хімії», «Бомбочки для ванної» (учні 8, 9 та 10-х класів, вч. Семеняка Д.М. та Чернишова Н.Л.). Проведені заходи допомогли ліцеїстам та гостям закладу краще зрозуміти, як науки та інженерія проявляються в  повсякденному житті: роблять його безпечнішим, комфортнішим та цікавішим. Учасники фестивалю підвищили  впевненість у власних силах та можливостях.

У фестивалі взяли участь представники Чорноморського національного університету імені Петра Могили та кафедри економічної кібернетики, комп’ютерних наук та інформаційних технологій Миколаївського націанального аграрного університету.

Учнів-учасників фестивалю нагороджено грамотами, пам’ятними подарунками та, звісно, чудовим настроєм, зарядом енергії та впевненістю у своїх можливостях.

Дякуємо всім, хто долучився і зробив можливим проведення фестивалю науки!