Поради « Як не втратити рівновагу та жити повноцінним життям, незважаючи на карантин, та можливий страх»

1. У першу чергу, найважливішим є уміння знаходити в собі ресурси. Це ті дії, які допомагають зберігати спокій та душевну рівновагу, які розслабляють. У кожної людини – це свій варіант. Хтось любить смачно і цікаво поїсти, хтось подивитися цікаве кіно, комусь допомагає прибирання. Хтось любить малювати чи щось виробляти власними руками, хтось любить природу, яка дає енергію. Цей список можна продовжувати і продовжувати, головне, щоб Вам у цій діяльності було спокійно, затишно та безпечно.
2. Перевіряйте інформацію та критично мисліть. Важливою є гігієна в отриманні інформації. Проаналізуйте: чи те, що Ви читаєте чи дивитесь, є першоджерелом? Не переглядайте лише заголовки, вони оманливі.
3. Якщо у вас є діти, подумайте про їхній рівень тривоги, який вони не вміють ще контролювати. Щоб вони відчували себе у безпеці, ви маєте бути спокійними та врівноваженими. Діти мають право про все знати, будьте з ними відвертими.
4. Зрозумійте, що багато чого залежить від вас, а є те, що вам не змінити. Піклуйтеся про себе, дотримуйтесь рекомендацій лікарів, не ризикуйте власним здоров’ям. Якщо у вас схильність до простудних захворювань, не пийте холодного і газованого. Якщо у вас хворий шлунок, не їжте гострого та сильно смаженого. Не ризикуйте у цей період.
5. Думки та слова матеріалізуються. Позитив притягує таку ж силу мають думки та слова. Вірте у найкраще, любіть життя та насолоджуйтесь ним.
6. Шукайте можливості. Під час карантину треба якось себе розважати, але всі заклади закриті. Не проблема! У Вас з’являються нові можливості та шанс зробити те, на що часу не вистачало, а дуже хотілося. Можна картину намалювати чи книжку прочитати, або з дитиною провести багато часу. Для дітей є багато онлайн навчання і для вас точно щось знайдеться, можна самоосвітою зайнятися. В такий момент, коли є пауза та перерва, можете оцінити власне життя, проаналізувати його, можливо, у вас з’являться нові і важливі ідеї щодо бізнесу, сім’ї, освіти, роботи чи життя. Ловіть момент!
7. Важливе, у час високого рівня напруженості, можуть розвиватися тривожні симптоми і тоді потрібна допомога спеціаліста – психолога чи психотерапевта. Тривога – це постійний стан без видимої причини. Якщо це заважає мислити, погіршується концентрація, важко виконувати повсякденні справи, не зволікайте. Піклуйтесь про себе та своїх близьких.
У Миколаєві З 24 березня з 10.00 працюватиме телефон психологічної підтримки для тих, хто відчуває у зв’язку з епідемією коронавірусу тривогу, пригнічення, нав’язливі думки, страх за життя та здоров’я (своє чи близьких), відчуття безсилля. Номер телефону 073 420 03 30.

Оприлюднено в news

Урок пам'яті «Миколаїв. Визволення»

У суботу, 28 березня, жителі Миколаєва святкували 76-у річницю визволення рідного міста від фашистів. На жаль, через загальнонаціональний карантин по Коронавірусу масові заходи з нагоди важливої дати не відбулися. Але щоб городяни не забували про ратний подвиг своїх дідів, бібліотекарі розробили десантурок про звільнення Миколаєва і опублікували його в Мережі. Додатково про героїчний період нашого міста можна дізнатися в наступних джерелах: сайт Державного архіву Миколаївської області: Віртуальна виставка «Героям десанту К.Ф.Ольшанського присвячується...»

 

Оприлюднено в news

Міжнародний конкурс Write On! Ukraine 2020

Write On! – це щорічний конкурс для школярів 6-11 класів, студентів та дорослих, де можна проявити своє критичне мислення, навики письма та знання англійської мови. Він проводиться за підтримки Корпусу Миру США.

Конкурс проводиться в три етапи – регіональний, всеукраїнський та міжнародний. Переможці регіонального конкурсу з Миколаєва брали участь у всеукраїнському етапі, а вже у квітні переможці з України матимуть можливість позмагатися за перемогу у м. Тбілісі, Грузія.

Учасники конкурсу мали одну годину, щоб написати свою думку, ессе на запропоновану тему. На столі дозволено мати лише олівець/ручку та спеціальний бланк учасника. При оцінюванні робіт жюрі братиме до уваги більше креативність та творчість, а менше уваги звертатимуть на граматику та орфографію.
21.02.20 на базі Миколаївської гімназії 4 відбувся перший етап конкурсу Write Оn! Більш ніж 30 учнів з 6-10 класів брали участь у конкурсі. Волонтери Корпусу Миру Sarah та Casey обрали 12 найкращих робіт. Волонтери Корпусу Миру Sarah Winter і Joshua Wentz нагородили переможців міжнародними сертифікатами та подякували учням Миколаївської гімназії 4 за творчість та нестандартне мислення...

13 березня у м. Києві було оголошено переможців другого етапу міжнародного конкурсу Write On! Ukraine 2020 Creative Writing Competition.

Серед 2100 конкурсантів з 22 областей України учні Миколаївської гімназії 4 посіли призові місця.

Вітаємо Камінську Марію ( 7-А) та Завацького Ілларіона (10-А) з перемогою і висловлюємо безмежну вдячність за ваш талант і творчість! Ви гідно представили Миколаївську область на міжнародній арені.

Переможці будуть нагороджені цінними призами від Корпусу Миру після закінчення карантину.

http://bit.ly/390eiIF

Оприлюднено в news

Карантин — не канікули

Як приємно усвідомлювати, що далеко не всі учні сприймають карантин як додаткові канікули, а розуміють, що за тієї ситуації, яка склалася, потрібно знаходити вихід та займатися іноді самотужки. Так учениця 8в класу Широкова Женя з власної ініціативи і раніше знімала відеоролики з окремих навчальних предметів і викладала їх на свій ютюб-канал. На сьогодні вони користуються підвищеним попитом у однокласників. Крім того учні самі ініціюють зйомку відео з певної теми, на що Євгенія з радістю відгукується!
Кому цікаво — долучайтеся!

Оприлюднено в news

Президент МГ 4 у конкурсі «Вірш у кадрі»

Президент учнівського самоврядування МГ4 Самойленко Іван ( 9б кл) узяв участь у Всеукраїнському конкурсі «Вірш у кадрі», до якого був залучений і мотивований бібліотекарями дитячої бібліотеки 6.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=523576334968214&id=100019475556720

Переходьте за посиланням та підтримайте Івана!

Оприлюднено в news

Що таке шкільний булінг? Протидія булінгу

Досить часто останнім часом звучить тема булінгу серед дітей та учнів у школах.

Що таке булінг?

Цькування, булінг — визначаються як утиск, дискримінація, цькування. Цей термін означає тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного та психічного) з боку дитини або групи до іншої дитини або інших дітей.

 

 

 

 

 

 

 


https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2657-19

 

Оприлюднено в news

До уваги учнів і батьків!

З 12.03.2020 року освітній процес у закладі призупинено в зв’язку з карантином. Про відновлення освітнього процесу буде повідомлено додатково.

З метою уникнення значних прогалин у навчанні під час карантину на сайті МГ 4 створено сторінку «Карантин — без перерви навчання та розвитку», де буде розташовано інформацію щодо завдань з навчальних предметів. Переходьте на вказану сторінку та виконуйте зазначені завдання.

Міцного здоров'я та успіхів у саморозвитку!

Оприлюднено в news

Загальногімназійний турнір психолого-інтелектуальних"Кодові імена"

Що наше життя? Гра! Скільки б не було нам років, ми протягом усього життя зберігаємо в собі любов до ігор, які не тільки захоплюють, але і навчають, розвивають логічне мислення, увагу, вміння зосереджуватися та аналізувати інформацію. Для задоволення потреб учнів МГ 4 у цьому виді діяльності психологом нашого закладу Арюпіною С. В. було започатковано клуб «Розвиваюсь граючи», який дуже швидко знайшов своїх прихильників і вже гучно заявив про себе у нашому місті.

Тож 11 березня у стінах гімназії  було проведено свято гри — турнір інтелектуально-психологічних ігор «Кодові імена», який відбувся за ініціативи учасників клубу «Розвиваюсь граючи» та завдяки підтримці адміністрації гімназії. Змагалися між собою 12 команд учнів 7-10 класів та 2 команди вчителів.

Гра була цікавою, емоційно насиченою, у ній вдало поєдналися елементи азартної гри з духом колективізму. Турнір — прекрасний приклад розвитку та демонстрації  креативного мислення. Тут немає однозначно правильного або неправильного, тому кожна команда може чогось навчитися.
Захід проводився з метою залучення дітей до розвитку командної взаємодії, гнучкості та нестандартності мислення, а також з метою попередження комп’ютерної залежності.
У напруженій боротьбі І місце серед команд 7-8 класів здобула команда учнів 8-А класу, серед 9-10 класів перемогу виборола команда 9-Б класу. Переможці були нагороджені грамотами, грою «Кодові імена » та солодким подарунком.

Саме ці дві команди далі змагалися з командами вчителів та, на жаль,  поступилися їм.
Висловлюємо слова подяки  практичному психологу гімназії Арюпіній Світлані Володимирівні за організацію і проведення турніру та за підготовку команд. Також дякуємо всім учителям, які брали участь у заході та допомагали в організаційних питаннях.

Оприлюднено в news

Єднаймо Україну Тарасовим словом!

 

У березневі дні традиційно українська громадськість згадує пророка нації Тараса Шевченка. Учні 9б кл з учителем української літератури  Безручко Т. О.долучилися до Кобаревої спадщини,відвідавши тематичний стартинейджер у дитячій бібліотеці 6, де змогли продемонструвати свої знання про цю величну особистість та дізнатися нову цікаву інформацію, пов'язану з Кобзарем.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=522481215077726&id=100019475556720

 

 

 

Оприлюднено в news

Вітаємо переможців у змаганнях з туризму!

09.03.2020 в Балабанівському лісі відбулись відкриті міські змагання та тур Першості Центру туризму зі спортивного орієнтування. У змаганнях активну  участь узяла і команда МГ 4 в такому складі: Лопасов Влад( 11б ), Мороз Андрій ( 11 б), Бройченко Артур ( 11 б), Козулько Андрій ( 10б ),Сахань Глеб (10б) та Вагіна Катерина ( 10а ).  Наші учні успішно впорались із завданням. Кращим у команді на дистанції орієнтування в заданому напрямку (9км) став Лопасов Влад, а на дистанції орієнтування за вибором (6,83) — Козулько Андрій та Вагіна Катерина.

Вітаємо представників нашого закладу з перемогою!

  Висловлюємо слова подяки незмінному тренеру з підготовки учнів — Брагіну А. Л.

  Бажаємо подальших перемог!

Оприлюднено в news