Міжнародний конкурс фотографій пам’яток природи

«Вікі любить Землю» — це фотоконкурс, присвячений пам’яткам природи України. Головна мета конкурсу полягає у тому, щоб створити під вільною ліцензією якомога повнішу базу фотографій пам’яток природи і об’єктів природно-заповідного фонду на території України для ілюстрування Вікіпедії та інших проектів.

«Вікі любить Землю» — це частина міжнародного конкурсу Wiki Loves Earth, який був започаткований в Україні 2013 року; у 2020 році в ньому взяли участь 34 країни. Усього за всю історію конкурсу учасники української частини конкурсу сфотографували понад чотири тисячі об’єктів та територій природно-заповідного фонду України, загалом зібрано понад 110 тисяч фотографій.

Міжнародне журі конкурсу визначають найбільш якісні фотографії у кожній області та по всій Україні; їхні автори стають призерами конкурсу. Призи отримують також учасники, які сфотографують найбільшу кількість пам’яток природи (як у кожній області, так і по Україні загалом) — і переможці спецномінацій.

Цього року наймолодшим учасником конкурсу став учень Миколаївської гімназії № 4 Сидоров Максим, який здобув перемогу у номінації « За кількісний внесок» у Миколаївській області wikilovesearth.org.ua/2020/10/kilkisna-nominatsia-2/.

Вітаємо нашого вихованця з новими досягненнями на міжнародній арені та пишаємось тим ,що  Максим вважається співавтором всесвітньо відомої  Вікіпедії!

Як виявилося, любов до рідного краю, гордість за громаду, де мешкаєш, є величиною абсолютною, яка вимірюється не кількістю жителів чи квадратними кілометрами, а талантом та вмінням фотографів-початківців побачити надзвичайне у буденному.

Оприлюднено в news

GoCamp Online AfterSchool 2020

Другий тиждень табору був не менш цікавим та насиченим ,ніж перший.

Під час роботи табору кожен день мав свою тему, чіткий план, продумані завдання та тести у додатку Kahoot. До речі, останній відкрила для себе як гарний спосіб працювати з учнями під час уроків для того, щоб урізноманітнити узагальнення та повторення вивченого і не тільки на період дистанційного навчання. А також використання власного серверу на Discord, що дуже важливо для захисту персональних даних, швидкості передачі повідомлень та зберігання потрібної інформації.

Також  щодня учні мали нагоду послухати та побачити цікаві воркшопи, які відповідали темі дня та стосувалися, наприклад, розробки власних коміксів, створення ілюстрацій до книжок та стікерів до телеграму, планування та зйомки власних фільмів і так далі.

Щодень фінальні сесії – це презентації країн, волонтери яких брали участь у цьогорічному таборі. Наша команда побачила нове у таких країнах як Бразилія, Австралія, Індія, Франція та, звісно ж, Єгипет, про мальовничу природу якого розповідав наш волонтер Махмуд.

На командних сесіях кемпери разом з волонтерами та ментором працювали над своїми власними проєктами. На цьому тижні наші гімназисти створили чудові колажі на тему «Мої  мрії про  майбутнє” і поділилися  фотографіями  вуличного мистецтва на віртуальній дошці Padlet.

З нетерпінням чекаємо наступного тижня  GoCamp  Online  AfterSchool !

Ментор  проєкту  Плешивцева Л.М.

Оприлюднено в news

Нащадки козаків із 5-Г

Напередодні Дня козацтва, який українці святкують 14 жовтня, 5-г клас МГ 4 відвідав Миколаївський обласний краєзнавчий музей. На учнів чекала інтерактивна екскурсія з цікавою розповіддю про історію свята та про мужніх козаків, а також захоплююча і пізнавальна вікторина. А далі найцікавіше: козацькі змагання! Хлопці були отаманами, об'єднувалися задля спільного результату,дівчата їх радо підтримували та допомагали у конкурсах.

Під час заходу всіх протиепідеміологічних заходів було дотримано.

Міністерство інформації 5-Г класу, гурток «Юний кореспондент»(керівник Гуляєва О.С.)

Оприлюднено в news