Змагання з кіберорієнтування

28 березня 2021 року туристський відділ Комунального закладу «Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» Миколаївської обласної ради та Миколаївська обласна федерація спортивного туризму провели змагання з кіберорієнтування присвячені 77-ій річниці визволення міста Миколаєва від фашистських загарбників.
У змаганнях взяли участь більше ста учасників з нашої області. Традиційно в спортивному заході була представлена і команда «Лукомор’я» Миколаївської гімназії №4 у складі: Фрондзея Богдана (6-А), Буханця Нікіти, Вагіної Катерини (11-А), Саханя Глеба, Вавілова Олександра (11-Б).
Почались змагання з групи «новачки», у якій взяли участь і окремі досвідчені спортсмени, щоб розім’ятися. Звичайно, вони і показали найкращі результати. А ось серед справжніх новачків здивув Вавілов Олександр, який вдало пройшов кваліфікацію.
Наступний забіг – дистанція «юзерів», КП вже 14, і додались досвідчені учасники та ті, хто пройшов кваліфікацію в забігу «новачків».
Усього на старт тут вийшло 40 претендентів на перемогу. Підтвердив не випадковість свого вдалого виступу на попередній дистанції Олександр Вавілов ( 8 місце). Усього 25 учасників вклалися у кваліфікаційний час і мали допуск до змагань фінальної частини.
І ось по-справжньому складні карти: перша — більш коротка, але насичена КП і з дуже мілким рельєфом, який непросто побачити на комп’ютері. І на першій карті боротьби не вийшло зовсім – пройшли цю дистанцію практично без помилок і розіграли між собою Першість досвідчені спортсмени-розрядники та майстри спорту. Перемога майстрів деморалізувала окремих конкурентів, і вони не вийшли на старт другої дистанції еліти, а там чекав справжній детектив. Дистанція довга, КП менше, тож є де заблукати на перебігу. Ще і окремі КП стоять у маленьких воронках. Помилялись всі. Мабуть, відчуття близької перемоги зіграло злий жарт, тим більше, вони бачать один одного і дружньо пробігають повз КП, а місцевість така, що відновити своє місцеположення важко – і починаються кола в районі КП. Такого захоплюючого видовища судді не бачили давно: спортсмени грають у «піддавки», здається, ось учасник іде прямо на КП, але проходить повз — і так кожного разу…
Вітаємо гімназійну родину зі святом! Бажаємо учасникам змагань успіхів у спорті та навчанні.

Оприлюднено в news

Не паліть суху траву та очерет!

Дотримуйтеся правил пожежної безпеки: будьте пильними, не кидайте недопалки та сірники в суху траву та чагарник.
Не розводьте багаття у місцях відпочинку, у лісах, лісосмугах, поблизу полів, на схилах балок і ярів, в парках, поблизу сміттєзвалищ.
Не дозволяйте дітям бавитися з вогнем, постійно роз’яснюйте їм правила пожежної безпеки.
Не будьте байдужими, якщо помітили дим, тління або слабкий вогонь! Загасити спалах сухої трави на початку легко – просто вилити відро води або присипати джерело займання землею. Не спалюйте торішню траву та очерет.
Під час спалювання існує загроза загоряння житлових будинків та інших споруд, які знаходяться поруч. Дим від вогнищ утворює смог і надовго зависає у повітрі. Погіршується видимість на дорогах, що призводить до збільшення дорожньо-транспортних пригод. Спалювання сухої трави та лісових насаджень категорично забороняється.
У разі виявлення загорання негайно телефонуйте
за номером «101»!

Оприлюднено в news