Конкурс «Моє уявлення про суд»

Україна — правова держава, у якій законом передбачено верховенство права. На сьогоднішній день, на жаль, склалася тенденція невисокої довіри до судової системи країни, на це, певно, були об'єктивні та суб'єктивні причини. Але для розбудови правової держави необхідно, щоб громадяни довіряли судовій системі, а відтак — не порушували Закон та права інших членів суспільства. Для цього потрібно проводити серйозну роботу вже з молодим поколінням, яка систематично проводиться у МГ4 на уроках, виховних заходах, годинах спілкування. У рамках такої просвітницької діяльності учениця 6-Б класу Зутікова Софія взяла участь у конкурсі ,,Моє уявлення про суд".

Гурток «Юнкор»(кер. Гуляєва О. С.)

Оприлюднено в news

Змагання з кіберорієнтування

28 березня 2021 року туристський відділ Комунального закладу «Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» Миколаївської обласної ради та Миколаївська обласна федерація спортивного туризму провели змагання з кіберорієнтування присвячені 77-ій річниці визволення міста Миколаєва від фашистських загарбників.
У змаганнях взяли участь більше ста учасників з нашої області. Традиційно в спортивному заході була представлена і команда «Лукомор’я» Миколаївської гімназії №4 у складі: Фрондзея Богдана (6-А), Буханця Нікіти, Вагіної Катерини (11-А), Саханя Глеба, Вавілова Олександра (11-Б).
Почались змагання з групи «новачки», у якій взяли участь і окремі досвідчені спортсмени, щоб розім’ятися. Звичайно, вони і показали найкращі результати. А ось серед справжніх новачків здивув Вавілов Олександр, який вдало пройшов кваліфікацію.
Наступний забіг – дистанція «юзерів», КП вже 14, і додались досвідчені учасники та ті, хто пройшов кваліфікацію в забігу «новачків».
Усього на старт тут вийшло 40 претендентів на перемогу. Підтвердив не випадковість свого вдалого виступу на попередній дистанції Олександр Вавілов ( 8 місце). Усього 25 учасників вклалися у кваліфікаційний час і мали допуск до змагань фінальної частини.
І ось по-справжньому складні карти: перша — більш коротка, але насичена КП і з дуже мілким рельєфом, який непросто побачити на комп’ютері. І на першій карті боротьби не вийшло зовсім – пройшли цю дистанцію практично без помилок і розіграли між собою Першість досвідчені спортсмени-розрядники та майстри спорту. Перемога майстрів деморалізувала окремих конкурентів, і вони не вийшли на старт другої дистанції еліти, а там чекав справжній детектив. Дистанція довга, КП менше, тож є де заблукати на перебігу. Ще і окремі КП стоять у маленьких воронках. Помилялись всі. Мабуть, відчуття близької перемоги зіграло злий жарт, тим більше, вони бачать один одного і дружньо пробігають повз КП, а місцевість така, що відновити своє місцеположення важко – і починаються кола в районі КП. Такого захоплюючого видовища судді не бачили давно: спортсмени грають у «піддавки», здається, ось учасник іде прямо на КП, але проходить повз — і так кожного разу…
Вітаємо гімназійну родину зі святом! Бажаємо учасникам змагань успіхів у спорті та навчанні.

Оприлюднено в news

Не паліть суху траву та очерет!

Дотримуйтеся правил пожежної безпеки: будьте пильними, не кидайте недопалки та сірники в суху траву та чагарник.
Не розводьте багаття у місцях відпочинку, у лісах, лісосмугах, поблизу полів, на схилах балок і ярів, в парках, поблизу сміттєзвалищ.
Не дозволяйте дітям бавитися з вогнем, постійно роз’яснюйте їм правила пожежної безпеки.
Не будьте байдужими, якщо помітили дим, тління або слабкий вогонь! Загасити спалах сухої трави на початку легко – просто вилити відро води або присипати джерело займання землею. Не спалюйте торішню траву та очерет.
Під час спалювання існує загроза загоряння житлових будинків та інших споруд, які знаходяться поруч. Дим від вогнищ утворює смог і надовго зависає у повітрі. Погіршується видимість на дорогах, що призводить до збільшення дорожньо-транспортних пригод. Спалювання сухої трави та лісових насаджень категорично забороняється.
У разі виявлення загорання негайно телефонуйте
за номером «101»!

Оприлюднено в news

Акція «Подаруй частинку доброти»

Учні МГ 4 взяли активну участь у щорічній благодійній акції «Подаруй частинку доброти». Участь у подібних благочинних справах давно є традиційною для гімназистів, адже людяність, доброта, співчуття, взаємодопомога і взаємопідтримка — фундаментальні якості у розвитку та становленні особистості, Людини.

З 9 березня гімназисти приносили речі, які НЕ потребують ремонту. А в зазначений день – 23 березня — завезли зібрані речі в КЮМ.
Сподіваємося, зібране допоможе людям, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Дякуємо учням та батькам, які не залишилися осторонь і долучилися до важливої справи, адже вони подарували не лише речі, а й часточку тепла своєї душі тим, хто цього потребує.

Гурток «Юнкор»( кер. Гуляєва О.С.)

Оприлюднено в news

Вітання до 77-ї річниці визволення Миколаєва

З нагоди відзначення 77-ї річниці визволення міста Миколаєва від
фашистських загарбників учні 5-Г коасу МГ 4 ( кл.кер. Циганова С. Г.)  долучились до патріотичної акції «Об’єднання поколінь» та створили відео-привітання для мешканців міста.

https://youtu.be/iWQm8Hr8uv8

 

Оприлюднено в news

Увага! Конкурс!

Пропонуємо долучитися до онлайн-конкурсу малюнків «Зупинимо туберкульоз разом!»
Малюнки потрібно розміщувати в мережі Фейсбук за хештегом
#Миколаївзупинимотуберкульоз. Обовязково необхідно вказати ПІБ учасника та заклад освіти, в
якому навчається.
Кращі роботи буде відзначено.
Конкурс проводиться Департаментом освіти і науки облдержадміністрації спільно з
Миколаївською обласною організацією «Товариство червоного хреста
України» та Миколаївським місцевим благодійним фондом «Вихід» до
відзначення Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом

Оприлюднено в news

Змагання зі спортивного орієнтування

У неділю, 21.03.21.,  у Балабанівському лісі комунальним закладом «Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» Миколаївської обласної ради та Федерацією туризму у Миколаївській області були проведені відкриті змагання Першості Центру і міські змагання зі спортивного орієнтування.
Ммколаївську гімназію 4 на цих змаганнях представляли учні з різних класів та випускник, а саме: Сахань Глеб ( 11-Б клас), Фрондзей Богдан ( 6 -А клас), Буханець Нікіта ( 11-А клас), Грінченко Вікторія (7-Б клас), Любар Дмитро (11- А клас), Вагіна Катерина (.11-Аклас), Лопасов Владислав ( студент, колишній гімназист)
Учасники змагалися на різних дистанціях.  Вагіна Катерина посіла І місце на дуже складній дистанції «Орієнтування в заданому напряму», а Лопасов Владислав — ІІ місце на дистанції «Орієнтування за вибором».

Пишаємося нашими учнями та випускниками, бажаємо подальших досягнень, а також виносимо подяку вчителю фізичної культури та незмінному тренеру, що виростив не одне покоління молоді, захопленої спортом, спортивним орієнтуванням і туризмом, — Брагіну А. Л. за підготовку учасників.

Оприлюднено в news

Бути щасливими — просто!

Прийміть вітання до Міжнародного дня щастя від учнів 5-Г класу МГ4 ( кл.кер. Циганова С.Г.). Бажаємо всім бути щасливими ! Варто радіти кожному моменту та бути вдячними за всі подарунки долі! Бути щасливими — просто!

https://youtu.be/0s9mUMZrJDI

 

 

 

Оприлюднено в news

Щастя — це...

До Міжнародного дня щастя у МГ4 під керівництвом педагога-організатора Віштал Я.С. восьмикласники підготували мініпроєкти «Щастя – це…». Адже щастя кольорове, воно – веселе, дивовижне,радісне,прекрасне, піднесене. Воно робить людину світлою, наділяє її силою, впевненістю у собі. Будьте щасливими!

Оприлюднено в news

Міжнародний день щастя

У чому щастя? Як тобі сказати…
Як небеса бездонні й голубі,
Коли у тиші ти лягаєш спати,
І в усмішці, дарованій тобі.
Воно в любові, що летить крилато
Від мами й тата, і в людськім теплі.
Як труднощів ти вже здолав багато,
То ти щасливий на святій Землі.
У чому щастя? Та у добрім слові,
У співчутті, що в серденько іде.
У людяності, в щедрості, в розмові,
В людині, що тебе не підведе.
Воно в усьому: в спеку в прохолоді,
У холод щастя, коли ти в теплі.
В красі земній, що всюди у природі,
І в тому, що живеш ти на Землі.
У чому щастя? В творчості і в мирі,
І що у тебе гарна мрія є.
Що люди доброзичливі і щирі,
Й коли веселка з річки воду п’є.
І як у спеку дощик накрапає,
Щоб урожаєм повнилась земля.
І як людина добре серце має,
І квітнуть навесні усі поля…

Кожна людина хоче бути щасливою, але хочеться, щоб ми не забували, що відчуття щастя залежить і від нас самих, а також те, що ми самі є джерелом щастя для когось.

До Міжнародного дня щастя учні 9-А кл( кл.кер. Гоман О.О.) підготували тематичну виставку, де спробували візуально показати, що для них є щастя.

Гурток «Юнкор»( кер. Гуляєва О. С.)

Оприлюднено в news